Acties & materialen

Ben je op zoek naar materialen of acties rond gezondheid om in de klas of op school te gebruiken? In de actielijst kan je zoeken op thema (tabak, veiligheid, …) , op soort instrument (beleidsinstrument, educatief materiaal of vorming) en op doelgroep (basisonderwijs, secundair onderwijs of personeel). 

Hoe werkt het? 

  • Vink eerst het thema aan.
  • Verfijn je zoekopdracht door daarna het soort instrument aan te vinken (zoekt enkel binnen aangeduide thema)
  • Verfijn je zoekopdracht door daarna de doelgroep aan te vinken (zoekt binnen aangeduide thema en instrument

ETHISCHE CODE VOOR PARTNERSCHAPPEN EN SPONSORING VAN DE SECTOR GEZONDHEIDSPROMOTIE

Aangezien gezondheidsbevordering de doelstelling is, vermelden we enkel organisaties die producten leveren of bedrijfsactiviteiten organiseren die de gezondheid stimuleren of ten goede komen en/of aanzetten tot persoonlijk of maatschappelijk verantwoord gedrag. Initiatieven die sterk betrokken zijn bij producten die de gezondheid schaden of maatschappelijk onverantwoorde activiteiten promoten, worden niet opgenomen.

Criteria:

  • Elke vermelde organisatie heeft in de eerste plaats een maatschappelijke meerwaarde. Een mogelijke financiële (economische) meerwaarde is van secundair belang.
  • We verwachten van partners dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit omvat een correct sociaal en milieubewust beleid; en respect voor de mensenrechten.
  • Vermelding op de website mag enkel informatief en niet publicitair gebruikt worden.

 

Veel zoekplezier!

Vlaams Instituut Gezond Leven vzw

G. Schildknechtstraat 9
1020 Brussel
Tel. 02 422 49 49
Fax. 02 422 49 59
www.gezondleven.be