De proefkampioen

Omschrijving

Educatief project voor kinderen van 3 tot 8 jaar om de smaakontwikkeling te bevorderen. Proeven is iets dat kinderen moeten leren, met vallen en opstaan. De Proefkampioen, ontwikkeld door Logo Gezond+ en Gezond Leven ondersteunt scholen én ouders bij dit leerproces. Dit materiaal is het meest geschikt voor gebruik in de onderwijssetting, maar past ook in de voor- en naschoolse kinderopvang of speelpleinwerking. Kinderen kunnen voelen, kijken, ruiken en proeven. Spelenderwijs maken ze kennis met de vier basissmaken. De bijhorende Proefkoffer bevat kleurrijk materiaal en een praktische handleiding.

Ook aan de ouders is gedacht: elk kind krijgt na afloop een Proefpas mee naar huis. Een leuk boekje boordevol tips en spelletjes om samen aan de slag te gaan!
Scholen kunnen in combinatie met de Proefkampioen ook de voordracht ‘Gezond opgroeien met gezonde voeding’  voor ouders en medewerkers organiseren.
De Proefkampioen wordt aangeboden als ondersteunend materiaal bij het project Oog voor Lekkers , maar ook andere scholen kunnen de materialen ontlenen.

Intermediaire doelgroep of lokale partner(s)

Het kleuteronderwijs en de 1e graad lager, voor- en naschoolse kinderopvang en de speelpleinwerking.

Materialen en werkvormen

• Proefkoffer met allerhande materiaal voor proefactiviteiten
  • Handleiding voor de begeleider
  • Proefpas om mee naar huis te nemen