drinKraantjeswater

Omschrijving

Kraantjeswater is gezond, goedkoop en het meest milieuvriendelijke drankje dat er bestaat. Er komt geen verpakkingsafval of transport aan te pas en het is een product van topkwaliteit. Kraantjeswater wordt op meer dan 60 punten gecontroleerd en is daarmee zelfs het strengst gecontroleerde voedingsmiddel in Vlaanderen. De kraan opendraaien volstaat dus om fris en lekker drinkbaar water te hebben. En dat 24 op 24 uur, 7 dagen op 7!


drinKraantjeswater is een project van de watermaatschappij De Watergroep en de afvalintercommunales Limburg.net en IDM met als doel jong en oud te overtuigen om water van de kraan te drinken.


Kies voor een gezonde en milieuvriendelijke leeromgeving


drinKraantjeswater helpt scholen op weg om over te stappen op water van de kraan en biedt heel wat voordelen aan kraantjeswaterscholen. Scholen die het charter ondertekenen krijgen ondersteuning met betrekking tot de kwaliteit van het kraantjeswater en professioneel advies rond aanpassingen aan de binneninstallatie of de plaatsing en het onderhoud van tappunten. Ze kunnen eveneens gebruikmaken van gratis middelen voor de educatie en sensibilisering van leerlingen zoals affiches of een workshop van GoodPlanet.


De Watergroep heeft ook een raamovereenkomst afgesloten voor verschillende soorten tappunten met de firma Aqualex waar kraantjeswaterscholen vrijblijvend uit kunnen putten als ze een drinkwatertappunt willen kopen of leasen. Daarnaast kunnen scholen via de webshop ook kiezen uit een voordelig aanbod van drinkflessen en karaffen.


Ook scholen die zich al inzetten om kraantjeswater aan te bieden en te promoten bij de leerlingen hoeven niet te twijfelen om het charter te ondertekenen. Elk initiatief, groot of klein, verdient een vermelding op de website, via sociale media of in de nieuwsbrief van drinKraantjeswater. En elk jaar wordt er een ‘kraantjeswaterschool van het jaar’ gekozen.
Scholen kunnen het charter online ondertekenen via http://www.drinkraantjeswater.be/scholencharter en zo genieten van de voordelen.

Intermediaire doelgroep of lokale partner(s)

Scholen en gemeenten kunnen een charter ondertekenen en zo hun engagement officieel maken en genieten van de voordelen. Maar ook verenigingen, gemeentebesturen, horecazaken en bedrijven die het goede voorbeeld willen geven en zich willen engageren om kraa

Materialen en werkvormen

Info scholencharter: http://www.drinkraantjeswater.be/scholencharter

Campagnemateriaal: http://www.drinkraantjeswater.be/nl-be/campagnemateriaal/downloads

Info tappunt: https://www.dewatergroep.be/tappunt

Praktische informatie

Vlaams Instituut Gezond Leven vzw

G. Schildknechtstraat 9
1020 Brussel
Tel. 02 422 49 49
Fax. 02 422 49 59
www.gezondleven.be