Voedingsdriehoek

Omschrijving

Gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom verzamelde Vlaams Instituut Gezond Leven alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek.

We willen richtlijnen geven die op lange termijn voor iedereen haalbaar zijn. En die ervoor zorgen dat er ook voor onze kinderen en kleinkinderen genoeg gezond voedsel is. Het resultaat is een realistisch en duurzaam model dat rekening houdt met de actuele eetgewoonten in Vlaanderen.

Materialen en werkvormen

Informatie over de driehoek is te lezen via https://www.gezondleven.be/themas/voeding

Hier kan je een overzicht downloaden van de materialen zoals posters, postkaartjes, folders, infographics, e-learningmodules die je kan bestellen of downloaden op www.gezondleven.be

• Contactpersoon