Onderzoeken van de voorbije jaren bij kleuters, lagere schoolkinderen en adolescenten liegen er niet om. Er is nog werk aan de winkel wat de voedingsgewoonten van onze kinderen en jongeren betreft!

Kinderen en jongeren slaan regelmatig het ontbijt over, eten te weinig groenten en fruit en consumeren te veel snoep en frisdrank. Dit toont zich ook in hun gewicht: ongeveer één op vijf kinderen jonger dan 18 jaar heeft overgewicht.

Evenwichtig eten en voldoende bewegen is de meest effectieve strategie om een gezond lichaamsgewicht te bekomen of te behouden. Een goed eetpatroon is dan ook een gewoonte die al van jongs af moet aangeleerd worden. Thuis, maar ook op school.

De website Kieskeurig kan je gebruiken als ondersteuning bij het uitbouwen van een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid op school. In de lessen is er onder andere plaats voor het gezondheidsthema voeding. De school kan ook werken aan gezondheidsacties en afspraken maken rond gezonde voeding.

Lees verder op Kieskeurig wat je als school allemaal concreet kan doen.

G. Schildknechtstraat 9 1020 Brussel